Blog #2018-016 “Starbucks”

imageHet gaat al een tijdje niet zo goed met mij. Het gevoel niet te passen in deze fucked-up maatschappij maakt het leven heel vermoeiend. De meeste mensen hebben niet eens door hoe wreed ze kunnen zijn met altijd onmiddellijk hun oordeel klaar te hebben, ongezouten hun mening spuien op sociale media, roddelen en anderen zwart maken, personen die “anders-zijn” uit te sluiten,…
Je kon hierover al lezen in mijn vorige Blog #2018-015 “L’enfer, c’est les autres”

Het kan zelfs zo ver gaan dat mensen tot het uiterste gedreven worden. Hun leven kleurt helemaal zwart en vaak zien ze geen andere uitweg meer dan zich van het eigen leven te beroven. De maatschappij heeft uiteraard onmiddellijk zijn oordeel daarover klaar “Waarom heeft die nu zelfmoord gepleegd? Die heeft toch alles, mooie job, leuk gezin,…”, maar ze staan er niet bij stil dat ze wel eens zelf de oorzaak kunnen zijn.

Ieder mens heeft zijn sterke en zwakke eigenschappen, net zoals iedereen een lichte en een schaduwzijde heeft. Ik heb dus ook mijn sterke en zwakke eigenschappen, maar het is niet fijn om telkens opnieuw op mijn zwaktes gewezen en afgerekend te worden. Veel geld verdienen, zoals de meeste mensen denken, is NIET het belangrijkste in het leven! Quality time met vrienden, familie, huisdieren, in de natuur,… daarentegen wel. Het is erg dat de maatschappij het succes meet aan de hand van de hoeveelheid geld dat je kunt verzamelen in je leven. Ook moet iedereen het perfecte leven leiden en zeker zichtbaar op sociale media. Daardoor zijn de meeste mensen bereid hun medemens naar beneden te halen om zichzelf beter te voelen. Niets of niemand mag het imago van “perfectheid” bedreigen. Mensen, tijd om jullie ogen te openen! Deze maatschappij stevent op die manier af naar de verdoemenis.

Na enkele recentelijke gebeurtenissen ben ik momenteel totaal uitgeput, mijn geest wil nog wel vooruit, maar mijn lichaam wil niet meer mee. Ik ga vaak wandelen in de Kalmthoutse heide, maar de laatste dagen lukt het mij zelfs niet meer om die wandelingen uit te stappen, halverwege pruttelen mijn benen al tegen en moet ik mij voort slepen via de kortste route naar de uitgang. Dringend tijd om wat gas terug te nemen.

Ik ben een winter-mens die floreert bij negatieve temperaturen. De huidige super hete zwoele temperaturen zijn niet bepaald bevorderlijk voor mijn humeur. Ik krijg mezelf amper nog gemotiveerd om buiten te komen, maar mij volledig opsluiten heeft geen zin. Wanneer mijn partner gaat wandelen in de hei dan neemt ze mij mee en het doet mij deugd om buiten in de natuur te zijn. Ik wandel niet altijd mee, maar zit soms een boek te lezen op een bankje.

Gisteren namiddag zat er weer niets van leven meer in mij. Niets kon mij bekoren, geen energie, geen zin in iets,… Om de tijd wat te doden en toch een beetje vluchten van deze realiteit was ik hangend in de zetel de thriller “Zonder gezicht” van Stefan Ahnhem aan het lezen. Ik kwam bij een passage over koffie: “Astrid Tuvesson ging samen met Lilja, Molander en Rots in de vergaderruimte zitten en zette een blad met lekker ruikende bekers latte neer en een zak met croissantjes.” Verdorie, nu heb ik zin in een lekkere White Chocolate Mocha van de Starbucks. De dichtstbijzijnde Starbucks is in Antwerpen wat dus niet over en weer op 5 minuten is. Nu kan ik het ook niet laten passeren, nu ik zin in iets heb en er zelfs wil voor buiten komen. Mijn lieve partner, die mij door dik en dun steunt in deze duistere periode, liet alles vallen om met mij mee de trein naar Antwerpen te nemen om een koffie bij de Starbucks te gaan drinken. Het heeft mij deugd gedaan om eens buiten te komen en de koffie heeft mij alvast gesmaakt.

Bedankt aan mijn partner, mijn psycholoog, vrienden en familie die mij wel kunnen en willen aanvaarden zoals ik ben! Jullie zijn mijn lichtpuntje in deze duisternis.

Herkenbaar? Zoek hulp bij een psycholoog of therapeut. Of neem contact op met zelfmoord 1813 of tele-onthaal.

2 Comments on “Blog #2018-016 “Starbucks”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: