Supersnel slow motion

Titel: Supersnel slow motion
Auteur: Claudia Hammond
ISBN: 9789045022451
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Heb je wel eens geprobeerd een dag niet op de tijd te letten? Het is bijna onmogelijk. Tijd beheerst ons leven, maar hebben we enig idee hoe de tijd in ons voordeel werkt? Aan de hand van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de psychologie, neurologie en biologie licht Claudia Hammond een tipje van de sluier op. Ze laat ons kennismaken met verschillende wetenschappers die tot het uiterste gaan om het begrip tijd nader te onderzoeken, onder wie de Franse speleoloog Michel Siffre, die twee maanden van zijn leven doorbracht in een ijsgrot zonder natuurlijk licht. Door middel van testjes, proeven en gedachte-experimenten leren we hoe we efficiënter met onze tijd kunnen omgaan, hoe we de tijd kunnen versnellen of vertragen, hoe we de toekomst nauwkeuriger kunnen voorspellen en, misschien wel het belangrijkste, hoe we de tijd voor ons kunnen winnen.

Persoonlijke mening:
Tijd is een universele constante. Huh?!? Waarom beleven wij dit dan niet zo? Wanneer we ons amuseren, lijkt de tijd sneller te gaan terwijl die net trager gaat wanneer we ons vervelen. Dit boek gaat dieper in hoe onze tijdsbeleving is. Na het lezen van dit boek heb ik al meer inzicht in tijd, maar het blijft toch een mysterie voor mij.

Rating:
★★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: