Superfreakonomics

Titel: Superfreakonomics
Auteurs: Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner
ISBN: 9789023463979
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
Wat hebben de verdwijning van paardenmest en de introductie van kabeltelevisie met elkaar te maken? Waarom is het beter om dronken achter het stuur te stappen dan te gaan lopen? In vervolg op de internationale bestseller Freakonomics, werpt SuperFreakonomics opnieuw onverwachte, verrassende en prikkelende vragen op. Steven Levitt en Stephen Dubner gaan op zoek naar de antwoorden en laten zien dat ons gedrag gestuurd wordt door economische motieven. Of het nu gaat om prostituees, zelfmoordterroristen, klimaatdeskundigen of artsen: zij worden uiteindelijk allemaal gedreven door economische prikkels. SuperFreakonomics gaat over dingen waarvan je altijd dacht dat je ze wist maar die niet waar bleken te zijn, of dingen waarvan je nooit wist dat je ze wilde weten. Dit boek onderzoekt kortom de verborgen kant van de wereld en daagt ons uit die opnieuw te definiëren.

Persoonlijke mening:
Superfreakonomics is de opvolger van freakonomics. Als je nog steeds van economie houdt, dan moet je zeker dit boek ook lezen. Het geeft een heel andere kijk op economie. Het boek vergelijkt verschillende thema’s die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben, maar wel aan elkaar gelinkt zijn. Dit maakt het heel fascinerend en je leest het boek in 1 ruk uit. De thema’s in dit boek vond ik net iets minder interessant dan deze in freakonomics, maar dat is persoonlijke smaak.

Rating:
★★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: