Niemandskinderen

Titel: Niemandskinderen
Auteur: Carolien Roodvoets
ISBN: 9789068342383
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
‘Niemandskinderen’ prikt de fabel door dat ouders per definitie liefde voelen voor hun kinderen. ‘Niemandskinderen’ is een boek voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich meebrengt, en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben. Niemandskinderen Niet (kunnen) houden van je kind is een onderwerp waar niet of nauwelijks over gesproken wordt – niet door de ouder(s), maar ook niet door het verwaarloosde kind zelf, dat de illusie van liefde nodig heeft om te kunnen overleven. Carolien Roodvoets laat in dit boek zien dat ouders kinderen vaak gebruiken voor hun eigen welzijn. Eenmaal volwassen geworden kunnen ‘Niemandskinderen’ vaak niet hun draai in het leven vinden. Onveilige jeugd ‘Niemandskinderen’ is een boek voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich meebrengt, en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben.

Persoonlijke mening:
Eye-opener. Na het lezen van dit boek ben ik heel voorzichtig geworden met onmiddellijk een oordeel over iemand te vormen. Je weet nooit welk verleden iemand met zich meedraagt.

Dit boek heeft me geraakt hoe je kinderen kunt verknoeien al op zeer jonge leeftijd waardoor ze een generatie niemandskinderen worden. Het is heel moeilijk om de vicieuze cirkel te doorbreken om nadien zelf geen nieuwe generatie niemandskinderen te maken.

Rating:
★★★★★

AANRADER

 

3 Comments on “Niemandskinderen

  1. Pingback: Blog #2018-005 “Ratio-Emo coëfficiënt” – Musquito

  2. Pingback: Blog #2018-015 “L’enfer, c’est les autres” – Musquito

  3. Pingback: Een klein leven – Musquito

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: