Dinsdag is voorbij

Titel: Dinsdag is voorbij
Reeks: Frieda Klein #2
Auteur: Nicci French
ISBN: 9789041422392
Uitvoering: e-book

Beschrijving:
In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verleden en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht.

Persoonlijke mening:
Frieda Klein blijft een ijzersterk karakter. Dit boek bevat verwijzingen naar gebeurtenissen in “Blauwe maandag”, dus je kunt ze best op volgorde lezen. In tegenstelling tot “Blauwe maandag” vind ik “Dinsdag is voorbij” niet zo boeiend. Het blijft nog wel een heel goed verhaal, maar ik werd niet zo gemotiveerd om constant verder te lezen. Ik vond deze een stuk minder dan de vorige.

Rating:
★★★★

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: