Blog #2018-012 “Met de trein is het altijd een beetje reizen”

32202808_195917407710052_7365003163197243392_o

Mijn excuses aan mijn trouwe bloglezers die mijn wekelijkse blog op vrijdag hebben moeten missen. Ik lag helaas ziek in bed. Ik heb het sinds vorige week woensdag ijskoud en dien met wollen sokken te slapen om het toch maar iets warm te krijgen. Ja, zelfs met dit overdreven warm weer, heb ik mijn wollen sokken nodig en mijn fleece deken. Voor degene die mij niet persoonlijk kennen, ik heb het nooit koud, tenzij ik ziek ben.

Intussen ben ik terug aan de beterhand en terug aan het werk. Deze morgen ben ik zoals gewoonlijk vertrokken om 5:55. Hoe zalig om helemaal alleen in alle stilte mij te begeven naar het station waar mijn enige gezelschap het gefluit van vogels is. Intussen is het ook al goed klaar op dat uur. Nee nee, ik word geen zomermens, ik hunker toch naar de duisternis van de winter. Nog 6 maanden te gaan.

Tijdens de loonperiode (eerste anderhalve week van de maand), spring ik binnen bij de plaatselijke broodjeszaak “Het Portret” om een Red Bull te kopen want meestal vergeet ik die bij Delhaize te kopen ofwel zijn ze al uitverkocht, ofwel heb ik ze al op gedronken tijdens het weekend. Red Bull geeft je vleugels en deze kan ik wel gebruiken tijdens de zeer vermoeiende ingave van alle maandstaten zodat onze medewerkers tijdig en correct hun loon krijgen.

Mijn trein richting Charleroi Zuid staat reeds klaar in het station te Essen rond 6 uur en vertrekt pas om 6:19. Ik heb dus ’s morgens heel veel tijd om te lezen. Deze ochtend houdt de trein echter onverwachts halt voor hij het station van Kapellen binnen rijdt. Ik denk al “O oh, dat komt weer niet goed”. Yup, enkele ogenblikken later het “belletje” met de aankondiging dat de bovenleiding stuk is en dat we onze reis niet verder kunnen zetten. Enkele ogenblikken later worden we vriendelijk verzocht om ons te begeven naar het eerste klas rijtuig zodat ze een overzicht hebben hoeveel reizigers er in de dubbeldekker bevinden. Wow, eerste klas heeft wel veel meer ruimte. Het lijkt precies of ik op slag 10 kg lichter weeg en 1 meter kleiner ben. Na veel over en weer gebel met “Brussel” kan de treinbegeleider ons het goede nieuws vertellen dat de trein toestemming heeft om over een enkel spoor zijn reis verder te zetten tot op zijn minst Antwerpen Centraal, verder is nog niets verzekerd. Eerst dient er wel voorrang verleend te worden aan de trein richting Essen. Na ongeveer 40 minuten komt de trein terug in beweging. In Antwerpen krijgen we de boodschap dat de trein zelfs tot zijn bestemming Charleroi zuid zal rijden.
Bedankt treinbegeleiders voor jullie gedane moeite, ons op de hoogte te houden van de vorderingen en het altijd even vriendelijk en behulpzaam blijven!

Aangezien ik reeds meer dan 15 jaar dagelijks pendel per trein weet ik intussen wel dat de trein niet altijd even tijdig rijdt. Ik ben dus ook altijd voorbereid want ik heb altijd mijn iPod en e-reader bij. Ik moet er natuurlijk wel aan denken om deze zaken tijdig de batterij te herladen want anders heb ik er niet veel aan.

Vroeger zou ik super gefrustreerd worden, maar mijn geweldige psycholoog heeft mij al bijgebracht dat het vrij nutteloos is om je te frustreren over iets dat je toch niet kunt veranderen. Je hebt zelf altijd een keuze hoe je reageert. Go with the flow!

Vandaag had ik dus een uur extra leestijd, mocht ik in eerste klas reizen, had ik airco op deze warme dag en ik ben uiteindelijk op mijn bestemming geraakt. Ja ja, de trein is altijd een beetje reizen en met de auto zou je er al zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: