Blog #2018-009 “Lentekriebels”

WP_20180402_19_32_08_Pro

Vorig weekend werden we getrakteerd op mooie lentedagen. Zoals de meeste weten, is mijn humeur omgekeerd evenredig met de temperatuur en toch ervaar ik ieder jaar opnieuw lentekriebels. Een vitamine D shot gaf iedereen zijn humeur een sterke boost. Het had zelfs een effect op mij, ik werd er vrolijk van dat iedereen terug welgezind rondliep, terug vriendelijk was,… In de natuur zie je dat dieren ook lentekriebels hebben, ze bezitten een enorme berg energie. Het is mooi om te zien hoe levendig ze zijn. Lentekriebels volop troef dus! Het ziet er trouwens vandaag ook heel goed uit en ze voorspellen nog fijn weer, genieten dus!

Bij mij werden die kriebels nog extra geboost nadat ik de cd “Nostalgie – The Summer Feeling” gedownload (legaal uiteraard) heb. Wie wordt er nu niet happy van de klassiekers Lambada, Balada, Bailando, Vamos a La Playa, La Bamba, Hot Stuff, Coco Jamboo, The Ketchup Song, Papa Chico, Dolce Vita; Samba de Janeiro, Yeke Yeke,… Ik heb een rijkelijke fantasie en er is niet veel nodig om die te triggeren. De zomerhits zijn al voldoende om mij te laten wegdromen van wit strand, blauwe zee, cocktails, palmbomen ,… Meer heb ik ook niet nodig dan de fantasie, no way in hell dat je me ooit meekrijgt naar zo’n idyllisch oord, veel te hot voor mij. Alaska daarentegen, daar zeg ik wel direct ja tegen.

Ons terrasje is uitgebreid zodat we wat meer plaats hebben. Vorige weekend al ons terrasje uitgetest en we hadden al onmiddellijk een bezoeker. De kat van de buren heeft ons de hele tijd vergezeld. Het terras is ook goedgekeurd door de kat.

Er is nog plaats voorzien langs ons terras voor planten om toch nog een beetje groen over te houden. Aangezien we geen groene vingers hebben, stelde onze hovenier hortensia’s voor. Morgen komt hij ze planten en ook een aantal bomen vervangen om onze haag weer volledig dicht te hebben. Ons grasmachine is nog op zoek naar een nieuwe eigenaar.

De tuinstoelen hebben we van de bomma en bompa gekregen die alles aan het uitdelen zijn, nu ze verhuizen naar het rustoord. Bedankt bomma & bompa voor de ligzetels.

We zijn bijna helemaal voorbereid op de zomer, enkel nog een elektrische BBQ en lounge zetels ontbreken. Laat die zomer nu maar komen, we zijn er klaar voor! Wel niet te warm hé, 18°C is meer dan voldoende. Zet die Sangria al maar koud!

De eerste warme zwoele zomerdag hoor je mij roepen: “IK WIL TERUG WINTER!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: