Blog #2018-007 “Zomeruur”

29598385_183349035633556_4395755215544171726_n

Overal waar ik kijk zie ik elektriciteit en artificieel licht. Waarom is het verdoemde zomeruur dan nog altijd niet afgeschaft?!? Voor zover ik weet is de Tweede Wereldoorlog nu toch al een tijdje afgelopen. Derde Wereldoorlog zie ik nog niet direct gebeuren, alhoewel met Trump en Kim Jong-un weet je maar nooit. En als die er zou komen dan moeten we al zeker niet meer wakker liggen van het prutsen met de tijd want binnen de week is de volledige planeet verwoest.

Wat een hels karwei om alle klokken en uurwerken juist te zetten!!! En dan moet je nog eens je wekker zetten om midden in de nacht 2 uur naar 3 uur te verplaatsen. Gelukkig staat de tijd niet stil en boeken we technologisch vooruitgang die ervoor zorgt dat de klok zichzelf juist zet. Alle klokken en uurwerken die zich niet automatisch aanpassen in mijn appartement, die blijven maar op wintertijd staan. Vergis je niet als je bij mij thuis langskomt tijdens zomertijd en denkt dat je nog een zee van tijd hebt…

Ik vertrek om 5:55 naar het werk wat voor mij aanvoelt als nog nacht. Met het nieuwe uur had ik echt wel het gevoel dat het nog midden in de nacht was. Ik was zo moe dat mijn ogen alles mistig zagen, ah nee, het was echt mistig. Damn, het was koud, vochtig en vooral nog heel donker! Waarom is dat verdoemde zomeruur nog niet afgeschaft!?!

Ik heb het al niet met tijd, maar wanneer er dan nog eens geprutst wordt met de tijd, ligt heel mijn bioritme weer voor maanden uit balans. Blijkbaar ben ik niet de enige die last heeft van het zomeruur want het is statistisch bewezen dat er zich veel meer verkeersongelukken voordoen na het verzetten van de klok op zomertijd. Dus waarom is dat verdoemde zomeruur nog altijd niet afgeschaft!?!

Ik heb al vaak geprobeerd om mijn katten de klok te lezen aan te leren, maar tot op heden zonder succes. Mijn lieve huisdieren houden ook geen rekening met het “nieuwe” uur. Ze blijven lekker verder leven volgens hun eigen bioritme, wat zelfs ook verschilt met zomer- én wintertijd!

Bovendien stond er in de krant dat er meer dieren worden overreden na overgang van wintertijd op zomertijd. Het is ‘s morgens nog donker. Als dierenliefhebber, bloedt mijn hart altijd als ik omvergereden dieren op de weg zie liggen. 😭 We zijn onze tweede wolf in Vlaanderen al kwijtgeraakt aan het verkeer, het zou toch heel spijtig zijn indien Naya ook ten prooi zou vallen aan het verkeer.

WAAROM IS DIE VERDOEMDE ZOMERTIJD NU NOG ALTIJD NIET AFGESCHAFT!?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: