Blog #2018-002 “Catfulness”

image

Per week spendeer ik minstens 10 uur in de trein, afhankelijk van de grootte van de vertragingen. Sinds ik mezelf een e-reader cadeau deed, is mijn favoriete bezigheid in de trein boeken lezen. Mijn oog viel op een nieuw boek “Catfulness” van Paolo Valentino. Als kattenliefhebber sprak de titel mij onmiddellijk aan. Mijn geduld werd nog even op de proef gesteld want het boek was nog niet gereleased. Van zodra beschikbaar heb ik mij het aangeschaft. Het toeval wil nu dat ik extra leestijd kreeg ‘s morgens op de trein wegens een persoonsongeval te Mechelen Nekkerspoel. Gelukkig voor mij kon ik het in één keer uitlezen, ongelukkiger voor degene die weeral dacht sterker te zijn dan de trein.

In de steeds drukker worden maatschappij zijn we meer en meer op zoek naar onze rust. Keuze genoeg uit de vele boeken en cursussen mindfulness. Een boek over mindfulness door de ogen van de kat, dat is pas interessant, laten we dit direct eens in de praktijk uittesten.

“Duik in het groen”
Aha, dat is zeer zeker waar. Van de natuur word je altijd rustig. Volg het tempo van de natuur en niet het opgelegd tempo van de maatschappij. Ga buiten, geniet van de prachtige koude winterdag, het zonnetje op je snoetje, wind door de haren,… Je voelt je al rustig worden hé?

“Rustdag”
Lekker niets doen op zondag. Ja, dat kan ik ook, zelfs als het geen zondag is. Niets moet, vooral je eigen ding doen en zeker nog niet denken aan maandag. Whoohoo, terug een gemakkelijke opdracht.

“De wereld opnieuw ontdekken”
Pak een voorwerp dat je al jaren in huis hebt, bijvoorbeeld iets wat je ooit van vakantie hebt meegenomen. Laat het langzaam door je handen gaan, bekijk het van dichtbij, snuif de geur op en vraag je dan af hoe het gemaakt is en hoeveel mensen eraan hebben gewerkt. Het voorwerp zal je er nog dierbaarder door worden.”
De enige voorwerpen waar ik aan ruik zijn boeken en enkel als ze nieuw zijn. Helaas ruiken e-books allemaal hetzelfde.
Hmmmm, zie mij al aan alle voorwerpen ruiken?!? Iedereen verklaart mij zot dan en ik ben al zo vreemd…

“Borstelen is fijn”
Niet schrikken als ik ineens jouw haar begint te borstelen, het schijnt relaxing te werken. Vergeet wel niet om mij ook te borstelen.

“Doorbreek je gewoontes”
Welja, de meeste mensen zijn gewoontedieren en wij hebben het heel moeilijk om onze routines te doorbreken. ‘s morgens zie ik altijd dezelfde mensen onderweg, altijd dezelfde weg volgen. Het zijn altijd dezelfde mensen die dezelfde coupé van de trein kiezen. Ikzelf neem ook telkens dezelfde weg op hetzelfde tijdstip, misschien moet ik toch maar wat meer variëren, zeker omdat ik ook het boek “Ik zie jou” van Clare Mackintosh gelezen heb. Aanrader van een boek als je graag thrillers leest.
“Waarom zou je altijd in je bed slapen als er in huis ook andere plekken zijn waar je een tukje kunt doen” Ooit al eens in een zetel geslapen? Ligt niet bepaald comfortabel. Misschien voor interpretatie vatbaar? Een bed van iemand anders? Nu wordt het interessant… Gebruik jouw fantasie maar.

“Geniet van het uitzicht”
Alright, let’s do this. Dexter – onze jonge kater – zat naar buiten in onze hof te turen en ik dacht “wel, ja laten we samen buiten turen”, dus ik zet mij in kleermakerszit naast Dexter. Die zag zijn kans natuurlijk schoon om op mijn schoot te komen zitten. Ik staar en staar en staar, maar er valt niets te beleven buiten. Ik geef het op na 2 minuten. Ik heb dus het punt volledig gemist. Je zou dus rustig moeten worden van juist naar niets te staren en alles gezien te hebben dat beweegt. Ik onderneem nog wel eens een andere poging, maar dan aan ons zijvenster want dat heeft als bijkomend voordeel dat ik daar warm sta aan de verwarming. Mocht je toevallig langs ons appartementje passeren en je ziet mij door het raam staren naar niets, veroordeel mij dat niet tot “naar wat staat die zo de ganse tijd naar niets te staren…”, maar zwaai eventjes en ik zwaai zeker terug.

“Negeer mensen die je vervelend vindt”
Negeer mensen die te veel lawaai maken, die je provoceren, die je stress bezorgen,… kortom vervelende mensen. Jah, als ik jou straks negeer, dan weet je ineens waarom. Ik heb genoeg zelfkennis om te weten dat ik ook vervelend kan zijn, dus negeer mij maar gewoon.

Het boek bevat nog veel meer tips. Het is zeker een aanrader voor alle kattenliefhebbers die zeker en vast alles zullen herkennen. Ook degene die geïnteresseerd zijn in mindfulness, zullen er baat bij hebben om het boek en uiteraard de kat aan te schaffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: