Blog #2018-001 “Geluk”

28056542_171492066819253_6124879616841114392_n

Mijn eerste blog is een feit. Bloggen is al langer een droom, maar had nog nooit de tijd genomen om er effectief eentje te schrijven. Mijn intentie is om op regelmatige tijdstippen en nieuwe blog te schrijven over mijn persoonlijke visies, ervaringen,… Mijn eerste blog is er eentje over “geluk”.

Vorige week stelde Esther mij de vraag: “Wat maakt jou gelukkig?” “Euh!?!” Ik was zo verrast van de vraag en moest het antwoord schuldig blijven. Nu houdt deze vraag mij al dagen bezig. Ik ben er steevast van overtuigd dat je geluk zelf maakt, maar jah, wat maakt mij nu eigenlijk gelukkig?

Beginnend met het cliché word ik gelukkig van mijn liefdevolle partner waarbij ik volledig mezelf kan zijn. Mijn trouwe viervoeters met hun onvoorwaardelijke liefde ontbreken zeker ook niet in mijn geluk. Ze zijn altijd heel blij om mij terug te zien, begroeten mij met hun lieve miauw, eisen ten gepaste hun aaitjes op, halen kapriolen uit die mij aan het lachen brengen,…

Maar als ik heel eerlijk tegen mezelf ben, dan word ik nog het gelukkigst van de kleine zaken in het leven. Als introvert geniet ik van weer en wind, bewonder ik de dieren rondom mij en word ik volledig één met de natuur. Het is een zege om dichtbij de Kalmthoutse Heide te wonen. Hier kan ik volledig in zen-modus geraken wat mij een gelukkig gevoel oplevert. In de natuur is iedereen precies een ander persoon, veel meer glimlachende medemensen die elkaar begroeten. Zoek dat maar eens buiten de natuur in de prestatiegerichte maatschappij, het is een unicum als een persoon jou vriendelijk begroet met een glimlach bij het kruisen van elkaars wegen. Iedereen is eerder gehaast en nors.

Waar ik nog het meest gelukkig van word, is andere mensen helpen. Of het nu een valies dragen is op de trap voor een oudere persoon, inlichtingen geven aan occasionele treinreizigers die er toch niet zo gerust in zijn dat ze wel de juiste trein zullen nemen,… het maakt allemaal niet uit. Hun glimlach en dankbaarheid zijn voor mij voldoende om mij een gelukkige gevoel te geven. Soms wordt mijn aanbod afgeslagen, maar wat wil je in een maatschappij waar niet iedereen ter goede trouw is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: